Ta en imponerende biltur I vakkert landskap
Senja er kjent for sin spektakulære natur. Legg til nordlyset i det vakre landskapet og du har et minne for livet.
Vår beliggenhet er perfekt for nordlysopplevelser.
Viktig ved nordlys safari:
Øde steder
Ingen lysforurensning
Små grupper – færre er best
Så nært rommet ditt som mulig
Ingen lydforurensning
Stikk hodet ut av rommet ofte
Unngå fullmåne
Senja er kjent for sin spektakulære natur. Legg til nordlyset i det vakre landskapet og du har et minne for livet.
Hender det at du ser ansikter i fjellformasjoner? Eventyrøya Senja har mange ansikter i fjellene om du ser nøye etter. Kanskje er du også så heldig at du får tatt et godt bilde av nordlyset samtidig? Dette bildet ble tatt fra Skaland på vei mot Straumsbotn.
Jo lenger unna gatelys og husklynger med mye lys, jo større mulighet for en spektakulær opplevelse. I vårt område er det lite strølys fra hus og gatelys, og om du går til en liten høyde 100 meter vest for tunet er det helt mørkt.
Senja Matstudio tilbyr ikke nordlyssafari med guide. Vår beliggenhet er super med tanke på nordlys, og noen få minutter til fots fra rommet ditt er du i stummende mørke hvor du kan se lyset flagre over himmelen fra Gryllefjord mot Bergsbotn.
Vi har seks doble rom med private bad og egen inngang. To av rommene ligger på tunet og har store dobbeltsenger og kjøkken. De fire andre ligger i vårt matstudio med tilgang til felles kjøkken.
Du er velkommen til å bruke vårt matstudio til matlaging når vårt kjøkken ikke er bemannet. Vi tilbyr fryste supper laget på vårt kjøkken – skal kun varmes i en kjele.
4 PERSONER
600 g salt lammekjøtt / 3 gulrøtter / 1 nepe / 1 løk / 1/2 purreløk, 1/4 hodekål / 500 g poteter / vann / salt og pepper
Brun kjøttet i en varm panne noen minutter til det har fått en karamellisert overflate. Dekk kjøttet med vann og kok i 1,5 time til kjøttet er mørt. Kjøl ned og kutt kjøttet i kuber. Ta vare på kokekreaften. Vask og rens grønnsakene og kutt dem i kuber. Skrell poteter og kutt i kuber. Kok grønnsakene i kraften fra kjøttet. Når grønnsakene er nesten gjennomkokt ha i poteter og kok til mørt. Ha i kjøttet til slutt. Krydre med pepper og salt om det trengs. Server med brød eller flatbrød og godt smør.
En spennende vri er å koke tørket lammeribbe sammen med kjøttet – det gir en fantastisk aroma.