matkurs på senja matstudio
er inspirerende, lærerikt og gøy

Matkurs med venner, famile og
kolleger er godt for både helsen og
ferdighetene på kjøkkenet

Et matkurs på Senja Matstudio starter med et glass champagne, en apetittvekker og en presentasjon av kveldens meny og ingredienser.

Vi deler gruppen i fire mindre grupper som lager hver sin rett sammen med vår kokk. Hver rett består vanligvis av flere elementer som må forberedes før vi går til bords.

Et glass vin mens vi lager maten er alltid hygggelig. Når rettene nærmer seg ferdig går dere til bords, vi demper lyset, setter på lav musikk og forbereder oss på en fire retters meny med gode viner.

Hva du kan forvente på et av våre matkurs:

Apetittvekker og champagne ved ankomst
Nye ferdigheter på kjøkkenet
En hyggelig kveld med mennesker du setter pris på
Mye moro og latter
Lokale råvarer
En fire retters middag med vin
Lokale kokebøker til salgs

Lokale råvarer fra fjordene på senja

Det meste av våre råvarer er dyrket og høstet her. Vi er stolte av å servere deg både lokal kveite og torsk, grønnsaker fra gårder i vårt område, reinsdyr og lam som har beitet på Senja og bær når det er sesong for det.

Humørfullt matkurs med kollegaer og venner

Matkursene på Senja Matstudio handler om en trivelig kveld med lave skuldre og noen få nye triks på kjøkkenet som en bonus. Du trenger ingen matkunnskaper for å delta på et av våre matkurs. Det viktigste er å ha en hyggelig kveld med venner og kolleger. Velkommen!

Anbefalinger fra vår kjeller

Alle våre matkurs ender med en fire retters middag med vin eller alkoholfrie alternativer. Vår vinkjeller inneholder viner fra både Europa og andre kontinenter og gode alkoholfrie alternativer. Vi har også flere norske cider alternativer fra Norge og lokalt øl fra Senja.

Kort om historien til Senja Matstudio

Eirik Nilssen er oppvokst på Senja, og etablerte Senja Matstudio etter 30 år i reklamebransjen, matfotograf og PR- og marketing ansvarlig for Bocuse d ́Or Norge og De Norske Kokkelandslagene. Han står som forfatter og medforfatter av syv kokebøker, og har alltid et nytt bokprosjekt på gang.

Matkurs hos senja matstudio
passer for alle.
du trenger ingen matkunnskaper for å delta.

Vi velger våre råvarer I sesong

1:
Lokal sjømat
2:
Lokalt kjøtt
3:
Lokale grønnsaker
4:
Lokale bær

Chefs table
med
Kjente kokker

Noen få ganger i året henter vi inn noen av landets beste kokker fra Michelin-restauranter, Bocuse d ́ Or og kokker fra De Norske Kokkelandslagene. Følg oss gjerne på facebook for oppdateringer.

Dette er vår
bakgrunn for
maten vi serverer

”Jeg er oppvokst på Senja. Min kulinariske forståelse kommer fra min mors kjøkken, hvor vi fikk servert sunn og variert tradisjonsmat alle dager i uken. Mye fisk, og gjerne kjøtt på søndag. Mine foreldre handlet råvarer fra bønder, hvalbåter, fiskere og det lokale Samvirkelaget. De tok også med seg barna på bærplukking på Senja. Hver høst bestilte min far svin og lam. Noe ble saltet, og noe ble tørket på mørkeloftet eller frosset. De fleste familier på Senja gjorde det samme. Maten på Senja Matstudio er basert på samme tankegang, min mors oppskrifter og inspirasjon fra Norske og internasjonale kokker”

Eirik Nilssen
Senja Matstudio

Skrei er alltid på menyen på Senja Matstudio

Senja eksporterer tusenvis av tonn skrei hvert eneste år. Vi får skrei fra lokale fiskere som leverer på fiskebrukene nært oss. En fantastisk råvare med mange muligheter! Vi serverer skrei fra januar til slutten av april.

Pizza fra vår vedfyrte steinovn

Vi bruker vår vedfyrte steinovn ikke bare til pizza, men også til brødbakst, gryteretter og baking av laks.

Eksempler på vår lokale råvaremeny

Reinsdyr

Rabarbra

Multer

Laks

Kveite

Lam og sau

Sei og torsk

Storfe

Gulløye potet

Omtaler fra gjester på vår fb side
Vi
kommer
tilbake
Omtaler fra gjester på vår fb side
Vi vil ikke
glemme denne
vidunderlige
helgen
Omtaler fra gjester på vår fb side
Fantastisk
kveld i flotte
omgivelser.
utrolig
god mat!
Omtaler fra gjester på vår fb side
For en
atmosfære,
for en utsikt,
for en vert
Omtaler fra gjester på vår fb side
Må oppleves!
det beste
av det beste
er her