Dette bildet ble tatt
en 15 minutters rotur
fra ditt rom

Kom hit om du drømmer om å rømme byen for noen dager

Kajakkpadling i Bergsfjorden

– Romantisk rotur til Færøya
– Makrellfiske
– Fridykking på grunt vann
– Hvalsafari i sesong
– Forfriskende bading på øyene
– Soling på strendene
– Fotojakt på ørn, sel og hval
– Midnattsoltur til øyene
– Rusleturer på strendene
– Topptur til Husfjellet og Sukkertoppen
– Et forfriskende glass i fjæra
– Bålkvelder

Dagens fangst er stort sett alltid en overraskelse

Møt Cecilie. En av våre venner og tidligere gjester. Hun og mannen dro på fisketur i nærheten av Senja Matstudio. Det ble den beste fiskehistorien hennes så langt, og hennes mann måtte bare akseptere at dette var hennes dag.

Ørnejakt med kamera

Havørnen er den største fuglearten som ruger på Senja, og verdens fjerde største fugleart. Vi har mange havørn på Finnsæter og du vil trolig se en eller flere hos oss, eller på din vei rundt om på Senja. De flyr ofte over tunet vårt på vei ut til øyene for å jakte på mat, og er et mektig syn.

Kanskje en liten blund eller en time meditasjon I vårt naust?

Naustet vårt brukes til lagring av båter på vinteren. På sommeren rydder vi og gjør naustet om til et stille rom for refleksjon og hygge. Vi leier ikke ut naustet til overnatting, kun dag- og kveldstid hvor du kan slappe av i et varmt rom i fjæra.

Frisk luft og stillhet - et eventyr I en robåt på fjorden

Hva kan bli bedre enn en stille rotur på flatt hav? Rommet ditt ligger noen få meter fra fjæra, og fjorden er åpen for denne typen eventyr 24 timer i døgnet på sommeren. Roturen blir et minne for livet, og om dere ror om kvelden vil dere se midnattsolen om værgudene er med dere.

Mange fuglearter hekker
på øyene I bergsfjorden
fra mai til slutten av juni

Fisketur I midnattsol

Vi har midnattsol fra midten av mai til slutten av juli, og ror ofte ut på fisketurer med vår nordlandsbåt. Sommer er makrelltid, og makrellfiske med dorg er spennende og moro. Det er tradisjon på Senja å fiske på kveldene og tilberede fangsten i fjæra. De fleste senjaværinger har gode minner fra svale sommerkvelder med dorg og nattmat i fjæra.

Sild med dillpoteter

(4 porsoner)

4 spekesild
20 nypoteter
1 ss finkuttet dill
8 ss nøttesmør
4 reddiker
2 egg

Vann ut silden. Tørk og kutt i 2 cm brede biter.
Kok nypoteter i lettsaltet vann. Sil av og vend inn nøttesmør og finkuttet dill.
Skiv reddikene tynt, og legg dem i isvann. Kok egg i 7 minutter og avkjøl.
Anrett som på bildet.
Legg på et halvt egg og topp med ekstra nøttesmør.

Hvalsafari i
Januar og Februar

Vintersesongen fra midten av januar til slutten av april er en vakker tid her oppe. Mørketiden er på hell og solen vender gradvis tilbake. Er du heldig kan du se vågehval, grindhval, niser, knølhval og spekkhoggere som beiter på store menger sild i Bergsfjorden. De følger de store stimene av sild som går inn i fjordene på Senja på vei til Vestlandet for å gyte. Forskere har regnet på mengden av rogn som blir lagt igjen på Vestlandet, og tro det eller ei, de har funnet ut at totalvekten av rognen fra gytende sild er høyere enn vekten av hele Norges befolkning.

Eventyret som utspiller seg når silden inntar fjordene er spektakulært og vakkert. Noen vågale turister tar til og med sjansen på å svømme med disse store dyrene. Spekkhoggerne skal visstnok ikke angripe mennesker så lenge de har sild på menyen.

Måsegg er en tradisjonell
sommersnack for senjaværingene

Ser du etter stillhet? Velkommen!

Bergsfjorden har ikke mindre enn 99 små og store øyer. Hvorfor Vårherre ikke rundet det opp til 100 er det ingen som vet. Alle øyene er ubebodde, men i tidligere tider når folk flest hadde noen sauer på kystgårdene fraktet de ut dyra til øyene. En slags sommerferie for buskapen. Idag er det ingen dyr på øyene, men et stort antall fuglearter lever sin drømmesommer der ute før de vender tilbake til varmere strøk på senhøsten.

Du står fritt til å bruke øyene og strendene der ute – alt vi ber om er at du tar hensyn til hekkende fugler og nyklekkede unger.

Ta en liten pause fra hamsterhjulet

De fleste av oss har travle dager med forpliktelser på jobb og på fritiden. Kanskje en dag eller tre på Senja Matstudio er god medisin mot stress og mas? Late dager med hvile og god mat hos oss kan kanskje lade batteriene dine. Bare å ta kontakt så skal vi gjøre vårt beste til at du vender uthvilt hjem igjen 🙂

Høst på senja er tiden for bålkos og mimring om sommeren som gikk altfor fort

September markerer overgangen fra sommer til høst og rundt november har vi akseptert at en ny og spennende sesong tar over. Nordlyskvelder rundt et bål før snøen inntar landskapet er magisk og sosialt – mangt et verdensproblem har blitt ”løst” ved bålplassen vår i fjæra.

Sommerparadis
på dørterskelen