matkurs på senja matstudio 
er inspirerende, lærerikt og gøy        
        
    
        
            Matkurs med venner, famile og 
kolleger er godt for både helsen og 
ferdighetene på kjøkkenet
            
                
                
                    
                        Matkurs med venner, famile og 
kolleger er godt for både helsen og 
ferdighetene på kjøkkenet
                        Et matkurs på Senja Matstudio starter med et glass champagne, en apetittvekker og en presentasjon av kveldens meny og ingredienser.
Vi deler gruppen i fire mindre grupper som lager hver sin rett sammen med vår kokk. Hver rett består vanligvis av flere elementer som må forberedes før vi går til bords.
Et glass vin mens vi lager maten er alltid hygggelig. Når rettene nærmer seg ferdig går dere til bords, vi demper lyset, setter på lav musikk dere og nyter en fire retters meny med gode viner og alkoholfrie alternativer.
Hva du kan forvente på et av våre matkurs:
– Apetittvekker og champagne ved ankomst
– Nye ferdigheter og teknikker på kjøkkenet
– En hyggelig kveld med folk du setter pris på
– Mye moro og latter
– Lokale råvarer
– En fire retters middag med vin/alkoholfritt
– Lokale kokebøker til salgs
 
                 
             
         
     
    
        
                    
                
                    
                    
                        Lokale råvarer fra fjordene på senja
                        Det meste av våre råvarer er dyrket og høstet i vårt område. Vi er stolte av å servere både lokal kveite og torsk, grønnsaker fra gårder i vårt område, reinsdyr og lam som har beitet på Senja, rabarbra og bær i sesong og ikke minst laks og ishavsrøye.
 
                
             
                    
                
                    
                    
                        Humørfullt matkurs med kollegaer og venner
                        Matkursene på Senja Matstudio handler om en trivelig kveld med lave skuldre og noen få nye triks på kjøkkenet som en bonus. Du trenger ingen matkunnskaper for å delta på våre matkurs. Det viktigste er at du har en hyggelig kveld med familie, venner eller kolleger. Men om du vil kan vi lære deg et triks eller to. Velkommen!
 
                
             
                    
                
                    
                    
                        Anbefalinger fra vår kjeller
                        Alle våre matkurs ender med en fire retters middag med vin og alkoholfrie alternativer. Vår vinkjeller inneholder viner fra både Europa og andre kontinenter og gode alkoholfrie alternativer. Vi har også god norsk cider og lokalt øl fra Senja.
 
                
             
                    
                
                    
                    
                        Kort om historien til Senja Matstudio
                        Eirik Nilssen er oppvokst på Senja, og etablerte Senja Matstudio etter 30 år i reklame- og designbransjen,  som designer, matfotograf og PR- og marketingansvarlig for Bocuse d´Or Norge og De Norske Kokkelandslagene. Han står som forfatter og medforfatter av syv kokebøker, og har alltid et nytt bokprosjekt på gang.
 
                
             
                 
     
    
                
            Matkurs hos senja matstudio 
passer for alle. 
du trenger ingen matkunnskaper for å delta.        
            
    
        
                    
                
                    
                    
                        Vi velger våre råvarer I sesong
                        1:
Lokal sjømat
2:
Lokalt kjøtt
3:
Lokale grønnsaker
4:
Lokale bær
 
                
             
                    
                
                    
                    
                        Chefs table
med
 Kjente kokker
                        Noen få ganger i året henter vi inn noen av landets beste kokker fra Michelin-restauranter, Bocuse d´Or og kokker fra De Norske Kokkelandslagene. Følg oss gjerne på facebook for oppdateringer.
 
                
             
                 
     
    
        
            Dette er vår 
 bakgrunn for
 maten vi serverer
            
                
                
                    
                        Dette er vår 
 bakgrunn for
 maten vi serverer
                        ”Jeg er oppvokst på Senja. Min kulinariske forståelse kommer fra min mors kjøkken, hvor vi fikk servert sunn og variert tradisjonsmat alle dager i uken. Mye fisk, og gjerne kjøtt på søndag. Mine foreldre handlet råvarer fra bønder, hvalbåter, fiskere og det lokale Samvirkelaget. De tok også med seg barna på bærplukking på Senja. Hver høst bestilte min far svin og lam. Noe ble saltet, og noe ble tørket på mørkeloftet eller frosset. De fleste familier på Senja gjorde det samme. Maten på Senja Matstudio er basert på samme tankegang, min mors oppskrifter og inspirasjon fra Norske og internasjonale kokker”
Eirik Nilssen
Senja Matstudio
 
                 
             
         
     
    
        
                    
                
                    
                    
                        Skrei er alltid på menyen fra januar til slutten av april
                        Senja en av Norges største sjømatkommuner og eksporterer tusenvis av tonn skrei hvert eneste år. Vi får skrei fra lokale fiskere som leverer på fiskebrukene nært oss. En fantastisk råvare med mange muligheter! Vi serverer skrei fra januar til slutten av april.
 
                
             
                    
                
                    
                    
                        Pizza fra vår vedfyrte steinovn
                        Vi bruker vår vedfyrte steinovn ikke bare til pizza, men også til brødbakst, gryteretter og baking av laks.
 
                
             
                 
     
    
        
            Eksempler på vår lokale råvaremeny
            
         
     
    
        
                    
                
                    
                    
                        Omtaler fra gjester på vår fb side
                        Vi
kommer
tilbake
                     
                 
             
                    
                
                    
                    
                        Omtaler fra gjester på vår fb side
                        Vi vil ikke
glemme denne
vidunderlige
helgen
                     
                 
             
                    
                
                    
                    
                        Omtaler fra gjester på vår fb side
                        Fantastisk
kveld i flotte
omgivelser.
utrolig
god mat!
                     
                 
             
                    
                
                    
                    
                        Omtaler fra gjester på vår fb side
                        For en
atmosfære,
for en utsikt,
for en vert
                     
                 
             
                    
                
                    
                    
                        Omtaler fra gjester på vår fb side
                        Må oppleves!
det beste
av det beste
er her