Opplevelser

Senja Matstudio er et kurskjøkken og en popuprestaurant. Vi samarbeider med mange dyktige kokker fra hele Norge som har det til felles at de finner inspirasjon i å kjøre matkurs og popuprestaurant ytterst på Senja med storhavet som nærmeste spiskammer.

//Matkurs
Senja Matstudio arrangerer ulike matkurs. Alle våre arrangementer er skreddersydd for våre gjester som kommer i grupper. Både private og bedrifter er velkomne på matkurs, og vi legger opp en opplevelsespakke rundt mat og natur sammen med gjestene.

//Restaurant og gjestespill med profilerte kokker
Noen ganger kjører vi såkalte gjestespill eller popuprestaurant. Disse går gjerne over flere dager og annonseres i god tid. Felles for alle gjestespillene er at arrangementets kjøkkensjef setter sammen en fast meny med en vinpakke. Vårt kjøkken er åpent, og uansett hvor du sitter i lokalet vil du føle at du sitter på orkesterplass – med fullt innsyn på kjøkkenaktivitetene og fullt utsyn mot naturen gjennom vår glassvegg mot Bergsfjorden.

//Selskap
Store dager skal markeres med god mat i hyggelig selskap med familie og venner. Her på Senja Matstudio kan du velge mellom flott selskap med hvite duker og enklere selskap med buffet. Når været tillater det dekker vi langbord på vårt gårdstun, og på dager med rufsevær fyrer vi opp i peisen og dekker langbord i matstudio. Naturopplevelsen får du allikevel gjennom vårt panoramavindu mot hav og fjell.

//Overnatting
Senja Matstudio er nabo til et av Norges flotteste turistanlegg: Hamn i Senja. Du sover i gode senger på bryggekanten i et gammelt fiskevær med topp moderne fasiliteter. Vi samarbeider med Hamn i Senja på både overnatting, naturbaserte aktiviteter og fjordcruise for større grupper.

//Guiding i Bergsfjorden
Bergsfjorden i Berg kommune er kanskje Senjas mest fotograferte fjord. Forståelig nok når man har vært her og sett alle perlene på rad og rekke. Vi er så heldige å ha flere reiselivsaktører i vårt nærmiljø som tilbyr unike produkter basert på bruk av naturen. En av våre samarbeidspartnere er Basecamp Senja som tilbyr turer i øyriket i Bergsfjorden og Andfjorden. Vi tilbyr eksklusive eggsankingsturer som avsluttes med, ja du gjettet riktig: Mackøl og måsegg på en holme. På turen vil du høyst sannsynlig se både havørn og sel.

//Hvalsafari og Villmarkssafari
Fra november til februar kommer det store sildestimer inn i fjordene på yttersia Senja.
De følges av knølhval og spekkhuggere. Dersom været er for ruskete til å gå ut med båt, erstatter vi hvalsafari med Villmarkssafari langs landevei og svaberg hvor vi ser etter hval, havørn, reinsdyr og elg.